Захід оцінив втрати росіян на війні у 300-400 тисяч вбитими та пораненими

Джерело: редактор з питань оборони видання The Guardian Ден Саббаг

Станом на сьогодні Росія зазнала втрат у війні в Україні від 300 000 до 400 000 убитими та пораненими. Тоді як під час найважчих боїв під Авдіївкою росіяни втрачають від 500 до 1000 осіб на день згідно з даними західних офіційних осіб.

Україна просувається “повільніше, більш обдумано”, тоді як Росія “дуже радо штовхає людей” у штурм.

Втрат з українського боку значно менше, ніж ми бачимо з російської сторони, — зазначили офіційні особи.

Одначе, зауважується, що на умовах анонімності посадовці все ж визнали, що контрнаступ України на Запорізькому напрямку по суті завершився, хоча ймовірно “три бригади” переправилися через Дніпро під Херсоном.

Жодна сторона не здатна здійснити рішучу операцію на суші, — зауважив один з офіційних осіб. Вважається, що довгострокова військова допомога США та Європи матиме вирішальне значення у продовженні контрнаступу.

Частина Сил оборони зайняла позицію через Дніпро, яку росіяни виявилися нездатними витіснити, хоча, було незрозуміло, скільки бронетехніки українські військові змогли переправити через річку.

Та попри успіх переправи через річку, посадовці заявили, що вони очікують, що Україна, швидше за все, зможе досягти лише поступового прогресу, темпи якого аналогічні літнім зусиллям на південь від Оріхова та Великої Новосілки.

Зауважимо, в Україні триває 631-ша доба повномасштабної війни з російськими окупантами. Згідно з даними Генштабу, станом на 15 листопада, ліквідовано більш як 315 тисяч загарбників.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще 3 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 13 артилерійських засобів, склад боєприпасів та засіб протиповітряної оборони противника.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.