Світом ширяться проізраїльські та пропалестинські мітинги: фоторепортаж АР

Джерело: АР

Від початку війни в Ізраїлі, розв’язаної терористичним угрупованням ХАМАС 7 жовтня, люди по всьому світу масово виходять на вулиці – одні на підтримку Ізраїлю, а інші – на підтримку палестинців.

Як йдеться в репортажі, друзі та близькі заручників, утримуваних бойовиками ХАМАСу в Газі, закликають їх повернути на акції в Тель-Авіві, де вони організували “Марш заручників” до офісу прем’єр-міністра в Єрусалимі.

Окрім того, на Філіппінах активісти затіяли бійку з поліцією під час маршу до посольства США на знак солідарності з палестинцями. Тоді як у Вашингтоні, округ Колумбія, потік людей заповнив Національний торговий центр на підтримку Ізраїлю.

Фото: АР

За словами представників ООН, гуманітарна криза в Газі тільки поглиблюється: спостерігається дефіцит ресурсів для постачання допомоги на цю територію, ізраїльтяни все ще утримуються в заручниках у ХАМАСу.

“Розмахуючи палестинськими прапорами, демонстранти змушені були ухилятися від балончиків зі сльозогінним газом, які застосували поліціянти в Найробі, Кенія”, – йдеться в матеріалі.

Водночас вказано, що друзі загиблих під час нападу ХАМАСу на музичний фестиваль Nova на півдні Ізраїлю влаштували віче на пляжі в Тель-Авіві в пам’ять про жертв.

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Фото: АР

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.