Художник «Бенксі» назвав своє справжнє ім’я в інтерв’ю 20-річної давнини – ВВС

Джерело: ВВС

Вуличний художник “Бенксі” розкрив своє справжнє ім’я в нещодавно опублікованому інтерв’ю 2003 року для ВВС.

Зокрема в ефірі програми “Історія Бенксі” на BBC Radio 4 британський митець обговорював свою виставку “Війна за територію”. Під час бесіди колишній кореспондент ВВС з питань мистецтва Найджел Ренч запитав, чи може він використати справжнє ім’я “Бенксі”.

“Це Роберт Бенкс?” – запитав Найджел, на що художник відповів: “Це Роббі”. “Роббі. Добре. Роббі”, – зазначив журналіст.

Тоді цей фрагмент не увійшов до ефірного випуску. Утім, нещодавно Найджел оприлюднив повну версію інтерв’ю.

Відповідаючи на запитання, чи є графіті вандалізмом, Бенксі сказав: “Так, це незаконно! Але я отримав хорошу реакцію від більшості людей, пов’язаних з моєю роботою. Ви знаєте, у мене навіть були випадки, коли поліціянти казали, що їм щось у цьому подобається. Я просто вважаю, що це моє право піти й намалювати це. Також хтось інший має право вийти й зафарбувати це, якщо йому це не подобається, розумієте? Насправді це не займе багато часу з відром білої фарби, щоб зафарбувати речі. Я думаю, що краще ставитись до міста як до великого майданчика, розумієш?”

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.