Норвегія внесла $22 млн до Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України

Джерело: пресслужба MIGA

Норвегія приєдналась до цільового фонду підтримки реконструкції та економічного розвитку України під наглядом MIGA, виділивши на підтримку економіки 22 млн доларів.

MIGA заснувало Цільовий фонд SURE, щоб допомогти розгорнути двосторонню стратегію допомоги Україні в подоланні наслідків конфлікту, що триває. У найближчій перспективі MIGA надасть гарантії для фінансування торгівлі та товарів першої необхідності, підтримки кредитів і ліквідності для малого бізнесу.

Внесок Норвегії є суттєвим і бажаним доповненням до Трастового фонду SURE для України. Це дозволить нам розширити допомогу, яку ми вже надаємо країні. Допомога Україні у відбудові стане пріоритетом після закінчення війни, — зауважив виконавчий віце-президент MIGA Хіроші Матано.

Підтримка Норвегією трастового фонду SURE є частиною Норвезької багаторічної програми підтримки  Nansen для України та доповнює інше фінансування України, що надходить через Світовий банк.

У довгостроковій перспективі MIGA планує забезпечити страхування політичних ризиків для масштабних проектів у реальному секторі економіки. Фонд має на меті задоволення поточних і очікуваних потреб із зобов’язанням підтримувати післявоєнну відбудову.

Довідка. Багатостороннє агентство з гарантій інвестицій MIGA було створено в 1988 році. Воно є членом Групи Світового банку і працює для сприяння прямим іноземним інвестиціям у країни з економікою, що розвивається. Діяльність MIGA має зменшувати ризики обмежень на конвертацію та переказ валюти, порушення контрактів урядами, експропріацію, війни та громадянські заворушення. Одна із основних місій агентства пропонувати покращення кредитних умов приватним інвесторам і кредиторам. З моменту свого створення MIGA видало понад 70 мільярдів доларів гарантій у 123 країнах, що розвиваються. Кошти пішли на підтримку понад 1000 проектів.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.