В Україні цифровізують графіті Бенксі

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України

В Україні оцифрують графіті британського вуличного художника Бенксі та розмістять їх у віртуальній галереї.

“Роботи британського художника, які було написано у Києві, Ірпені та Бородянці, оцифрують та розмістять у віртуальній галереї”, – повідомили у відомстві.

Проєкт з цифровізації “НУАРТ” (Новий Український АРТ) презентували у Києві 22 листопада. Команда проєкту вже провела фотометрію та сканування артоб’єктів Бенксі.

Нині завершується робота над сайтом проєкту та розміщенням цифрових 3D-версій графіті у віртуальній галереї, що буде доступна незабаром для широкого загалу.

Завдяки сучасним AR/VR-технологіям будуть створені не лише умови для збереження робіт Бенксі, а й можливість збільшити кількість аудиторії, як української, так і світової, що зможе ознайомитися зі стінописами.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.