Маск передасть частину прибутків соцмережі Х лікарням Ізраїлю та Гази

Джерело: Ілон Маск/Х

Власник соцмережі Х Ілон Маск оголосив, що частину прибутків компанії буде спрямовано лікарням Ізраїлю та Міжнародному руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Секторі Гази.

“Корпорація Х пожертвує всі прибутки від реклами та підписок, пов’язаних із війною в Газі, лікарям в Ізраїлі та Червоному Хресту/Півмісяцю в Газі”, – йдеться в дописі.

Як повідомляли Букви, нещодавно мільярдер та винахідник Ілон Маск підтримав антисемітський допис у соцмережі X (колишній Twitter), у якому користувач написав про те, що “єврейські громади розпалюють ненависть до білих людей”.

Своєю чергою, деякі великі компанії, такі як Paramount, NBCUniversal, Comcast, Lionsgate і Warner Bros. Discovery, материнська компанія CNN, Apple та Disney, в п’ятницю, 17 листопада, заявили, що припинять свою рекламу в соціальній мережі Ілона Маска X після того, як він підтримав антисемітський допис.

Відтак платформа X (раніше Twitter), власником якої є мільярдер та винахідник Ілон Маск, подала до суду на моніторингову групу Media Matters, що відстежує інформаційний простір США. Зокрема Маск звинуватив її у “маніпуляціях, що відлякують рекламодавців від його соцмережі”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.