Українці можуть обміняти чи відновити посвідчення водія ще в одній країні ЄС

Джерело: Міністерство внутрішніх справ України у Facebook

В Італії стала доступна послуга обміну та відновлення втраченого посвідчення водія для українців. Для цього треба звернутися до ДП “Документ”.

Держпідприємства розташовано в Роццано (провінція Мілан) у торговельному центрі Фіордалісо Мілан. Прийом громадян також відбудеться у мобільних програмно-технічних комплексах. Це спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою “Паспортний сервіс”.

Для обміну та відновлення документи при особі має бути:

  • паспорт громадянина України, але для ID-картки треба додатково надати витяг про реєстрацію місця проживання особи або закордонний паспорт;
  • ідентифікаційний номер та медична довідка (на період воєнного стану не обов’язкова);
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних, якщо така була.

Зазначимо, що скористатися такою послугою можна у Польщі, Чехії, Німеччині, Іспанії і Туреччині. Ще у Словаччині можна обміняти водійське посвідчення.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.