Північна Корея отримала допомогу від РФ для запуску розвідувального супутника – Reuters

Джерело: Reuters

Північна Корея отримала допомогу від Росії для здійснення успішного запуску супутника-розвідника, що відбувся на початку минулого тижня.

Як розповіли в агентстві, запуск супутника став третьою спробою Північної Кореї після двох невдалих спроб запуску та першою після візиту її лідера Кім Чен Ина до РФ у вересні, під час якого Володимир Путін пообіцяв допомогти Пхеньяну в будівництві супутників.

За словами Ю Сан Бама, члена парламентського комітету з розвідки, після переговорів між двома лідерами Північна Корея передала дані про ракети-носії, використані під час двох попередніх запусків супутників, а Москва запропонувала провести власний аналіз цієї інформації.

“Щодо успіху третього запуску, Національна служба розвідки вважає, що була допомога з боку Росії”, – зауважив Бам, посилаючись на публічно заявлену обіцянку Путіна допомогти КНДР з ракетою-носієм та обмін даними між Пхеньяном та Москвою.

Своєю чергою, інший член парламентського комітету, Йон Кун Йонг підкреслив, що запуск був успішним, оскільки супутник вийшов на орбіту, і що Північна Корея може запустити більше супутників та здійснити ядерне випробування наступного року.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.