В Одесі зруйновану трубу котельні не зможуть відремонтувати до кінця опалювального сезону

Джерело: брифінг у пресцентрі “Одесит”

В Одесі 100-метрову трубу котельні, яку зруйнувала негода 26 листопада, не зможуть відремонтувати до кінця опалювального сезону.

“Проте вже сьогодні ми починаємо проєктувальні роботи. Відновлювальні роботи ми зможемо розпочати лише після завершення опалювального сезону”, – сказала директорка КП “Теплопостачання міста Одеса” Ганна Позднякова.
За її словами, уночі котельня працювала у тестовому режимі, але до вечора її роботу зупинили. Фахівці продовжують прибирати уламки з обладнання.

“Наразі тривають аварійні роботи, які проводяться спільно з працівниками ДСНС, будівельниками та муніципальною рятувальною службою. Котельня працюватиме в такому режимі, доки все обладнання не буде звільнено від уламків та не буде відновлено цілісність котельні”, – зазначила Позднякова.

Вона додала, що решта міських котелень працює.

Директорка додала, що востаннє цю котельню обстежували у 2022 році. Загалом подібні перевірки проводять щороку. Тоді фахівці не виявили жодних відхилень.

“Цю трубу збудовано у 1989 році й останній капітальний ремонт проходив у 2014, тому всі нормативні моменти витримано”, — резюмувала вона.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.