Зеленський приїхав до Одеської області після негоди

Джерело: Володимир Зеленський у Facebook

Президент Володимир Зеленський прибув до Одеської області, де провів нараду. Під час неї порушили питання оперативної обстановки та ведення бойових дій у межах відповідальності ОСУВ “Одеса”.

Глава держави заслухав доповіді військових щодо ситуації у Чорному морі, протимінних заходів та гарантування безпеки “зернового коридору”. Ще обговорювалася робота ППО Одещини, прикриття Одеси з повітря, інфраструктури “зернового коридору” та наших бригад.

“Сьогодні поспілкувався з воїнами, які захищають південь України, вручив їм державні нагороди. Дякую за службу, за збиті ворожі цілі, за сміливість і самовідданість у захисті нашої держави та людей!”, – заявив Зеленський.

Він підкреслив, що нині вручення нагород не може бути масовим з огляду на безпеку.

Німеччина схвалила значні обсяги продажу зброї для Туреччини, що знаменує зміну в тенденціях відносин між двома країнами після кількох років “холодної” співпраці.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.