Ексведучий Top Gear Джеремі Кларксон має підвищений ризик розвитку деменції

Джерело: LADbible

Колишній ведучий Top Gear Джеремі Кларксон розповів, що має підвищений ризик розвитку деменції через нещодавню втрату слуху. Він пояснив, що останнім часом отримує “недобрі” коментарі з боку лікарів.

Медики призначили 63-річному чоловіку слухові апарати. Після цього Кларксон пішов на додаткові тести і тепер використовує “дуже шикарні та надзвичайно розумні” пристрої для прослуховування.

“Після останнього медичного огляду мені сказали, що втрата слуху подвоїть шанс підхопити деменцію, – зазначив Кларксон. – Можливо, це вже відбувається. Це пояснює, чому я ніколи не можу знайти свої окуляри”.

Згідно з даними Національної служби охорони здоров’я, дослідження зв’язку між втратою слуху та деменцією показують, що ризик розвитку деменції майже подвоюється у випадку нелікованої легкої втрати слуху. Вже при помітній втраті слуху ризик зростає втричі, а при серйозній нелікованій – у п’ять разів.

Вважається, що більш раннє та регулярне використання слухових апаратів може допомогти зменшити ризик.

Радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска блокують можливість вчених зазирнути у Всесвіт, вважають дослідники з Нідерландів.

У Коломиї, що на Івано-Франківщині, в жіночому психоневрологічному інтернаті, працівниця, ймовірно, побила свою підопічну.

У Тбілісі у власному помешканні знайшли мертвою трансгендерну модель, учасницю конкурсу краси Miss Trans Star International Кесарію Абрамідзе.

Галицький районний суд Львова продовжив досудове розслідування у справі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон ще на шість місяців.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.