Україна представить наслідки підриву Каховської ГЕС на кліматичній конференції ООН

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

З 30 листопада по 12 грудня в Дубаї відбуватиметься 28-ма Конференція Організації Обʼєднаних Націй зі зміни клімату – COP28. Під час неї експозицію українського павільйону буде представлено трьома смисловими блоками, які присвячені знищеній ГЕС: “Каховка”, “Наслідки” та “Відновлення”.

“Україна вдруге в історії представить на конференції свій павільйон, щоб показати масштаб екологічних збитків від війни та запропонувати способи запобігання екоциду, актуальні для всієї планети”, – йдеться в повідомленні.

Тематику павільйону обрали, виходячи із 8-го пункту “формули миру” Президента України Володимира Зеленського “Екологічна безпека”.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець очікує, що на СОР28 навколо України об’єднається ще більше партнерів задля її зеленого майбутнього.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.