У російській в’язниці напали на колишнього морського піхотинця США

Джерело: Sky News

На колишнього морського піхотинця США Пола Вілана напав інший ув’язнений російської в’язниці.

Відомо, що Вілана вдарили кулаком в обличчя в швейній майстерні після того, як він намагався попросив іншого ув’язненого відійти. 

“Ув’язнений заблокував частину виробничої лінії, і Пол попросив його відійти. Після повторних прохань ув’язнений вдарив Пола в обличчя, розбивши при цьому окуляри Пола і спробував вдарити його вдруге. Пол підвівся, щоб заблокувати другий удар, і інші в’язні втрутилися, щоб запобігти продовженню нападу на Пола”, – сказав брат Пола Дейв Вілан.

Він також зазначив, що, на його думку, його брат був мішенню, тому що він американець, а антиамериканські настрої є “не рідкістю серед інших ув’язнених” у РФ.

Вілан відбуває термін у виправній колонії в Мордовській області Росії за звинуваченням у шпигунстві. Його засудили у 2020 році до 16 років колонії.

І Пол Вілан, і уряд США заперечують ці звинувачення.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.