Пентагон має на меті до 2026 року розгорнути тисячі автономних систем на основі ШІ

Джерело: АР

Міністерство оборони США планує розгорнути тисячі автономних транспортних засобів зі штучним інтелектом до 2026 року на тлі перегонів із Китаєм.

Як розповіли в агентстві, ініціатива покликана прискорити процес використання ШІ у військовій сфері в США.

“Амбітну ініціативу, що отримала назву Replicator, спрямовано на стимулювання прогресу в надто повільному переході від військових інновацій США до використання невеликих, розумних, дешевих та численних платформ”, – пояснила заступниця міністра оборони Кетлін Гікс.

За її словами, Пентагон має більше 800 проєктів зі штучним інтелектом, багато з яких перебувають на стадії тестування. Ці технології допомагають отримувати інформацію та підвищувати ефективність військових операцій.

“Міністерство оборони бореться за впровадження розробок ШІ, що стали результатом останнього прориву в галузі машинного навчання”, – прокоментував колишній високопоставлений посадовець Пентагону з питань ШІ Грегорі Аллен, який зараз працює в аналітичному центрі Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

При цьому вказано, що завдяки ШІ автономні пристрої здатні прогнозувати технічне обслуговування 2600 літаків ВПС, включно з бомбардувальниками B-1 й гелікоптерами Blackhawk, а також допомагати відстежувати ворожі сили.

Так, завдяки швидкості обробки даних та покращенню міжмашинної комунікації прогрес у цій галузі приведе до того, що люди відіграватимуть роль наглядачів, йдеться в повідомленні.

Наступним напрямком використання ШІ журналісти назвали космос. Китай планує використовувати штучний інтелект, включаючи супутники, для виявлення потенційної загрози. США також хочуть не відставати і вже застосовують автономні технології, що допомагають відстежувати об’єкти у космосі.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.