Додаткова допомога Україні від Нідерландів у 2024 році складе 2,5 млрд євро

Джерело: Anadolu

У 2024 році Україна може розраховувати на додаткову допомогу від Нідерландів у розмірі 2,5 млрд євро. Міністерка закордонних справ Нідерландів Ханке Бруїнс Слот заявила, що кошти скерують на підтримку країни в її війні з Росією наступного року.

“Нідерланди продовжать надавати Україні підтримку, скільки буде потрібно і як буде потрібно”, – заявила вона на 30-му засіданні Ради міністрів (ОБСЄ) у столиці Північної Македонії Скоп’є.

За її словами, Нідерланди “раді оголосити, що ми підтримаємо Україну додатковим пакетом допомоги в розмірі 2,5 мільярда євро на 2024 рік”.

Раніше міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен казала, що військова допомога допоможе задовольнити потреби України в боєприпасах. Зокрема зусилля країни можуть підтримати платформи і системи, які вже поставлені на озброєння ЗСУ.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.