На Таврійському напрямку українські військові знищили 44 одиниці російської техніки

Джерело: Олександр Тарнавський у Telegram

На Таврійському напрямку українські військові знищили 44 одиниці ворожої техніки, зокрема комплекс дальнього візуального спостереження “Муром-М”.

Також воїни ЗСУ знищили три склади боєприпасів та один важливий об’єкт окупантів. Ще 28 одиниць техніки ворога пошкоджено.

Водночас в операційній зоні ОСУВ “Таврія” ворог продовжує активні наземні піхотні атаки за підтримки бронетехніки та авіації. Загалом зафіксовано 49 бойових зіткнень, 890 артобстрілів та 18 авіаударів.

За добу ворог втратив в операційній зоні ОСУВ “Таврія” 629 осіб. Також наші воїни повністю знищили 3 танки, 3 артсистеми та 16 інших бронемашин. Серед цього 2С19 “Мста-С” та 6 бронетранспортерів БТР-82.

Водночас українські військові стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку. Зокрема, триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…