Навальний заявив, що йому висунули нові кримінальні звинувачення

Джерело: Reuters

Ув’язнений російський опозиціонер Олексій Навальний в п’ятницю, 1 грудня, заявив, що йому повідомили про нові кримінальні звинувачення проти нього.

У коментарях, опублікованих через своїх соратників, він сказав, що тепер йому висунуто звинувачення за статтею 214 Кримінального кодексу (вандалізм).

“Я поняття не маю, що таке 214 стаття, і не маю де подивитися. Ви дізнаєтесь раніше за мене. Проти мене справді порушують нову кримінальну справу кожні три місяці. Рідко коли ув’язнений, який перебуває в одиночній камері понад рік, має таке яскраве суспільно-політичне життя”, – зазначив Навальний.

Він ув’язнений в РФ з початку 2021 року. 

В серпні його засудили за новими звинуваченнями, пов’язаними з нібито екстремістською діяльністю, і засудили до додаткових 19 років на додаток до 11,5 років, які він вже відбував. 

Навальний відкидає всі звинувачення як політично мотивовані та спрямовані на те, щоб зупинити його критику Кремля.

Минулого місяця російська фінансова служба внесла його трьох адвокатів – Вадима Кобзєва, Ігоря Сергуніна та Олексія Ліпцера – в реєстр “терористів і екстремістів”.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.

Внаслідок вторгнення Росії понад 140 тисяч кілометрів квадратних України забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Президент США Джо Байден застеріг Ізраїль від атак по нафтових родовищах Ірану, запропонувавши розглянути альтернативні способи відповіді на нещодавню масовану ракетну атаку.