Донеччина: за добу росіяни завдали 17 ударів по області, загинула одна особа

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Протягом доби російські армійці обстріляли 12 населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого одна особа загинула, ще двоє – зазнали поранень.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Торецьк, Часів Яр, селищі Північне, селах Богданівка, Богоявленка, Веселий Гай, Ганнівка, Майорськ, Предтечине, Тоненьке, Трудове.

Мирне населення російські армійці атакували з авіації, РСЗВ “Град”, артилерії, танків. Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено 21 житловий будинок.

Зображення: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Під час ворожого обстрілу в Часовому Яру загинула цивільна особа, зруйновано два будинки.

Торецьк російські війська атакували з “Градів” та артилерії – поранили людину. Пошкоджено 5 приватних осель.

Ще одна цивільна особа зазнала поранень внаслідок артобстрілу в Богданівці.

Авіаудар армія РФ завдала по селищу Північне. Зруйновано 8 приватних будинків. Попередньо – без постраждалих.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.