«Не забувайте зважати на сигнали повітряної тривоги, особливо цими днями», – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський

В суботу, 2 грудня, президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні закликав не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, “особливо цими днями”.

“І будь ласка, не забувайте зважати на сигнали повітряної тривоги, особливо цими днями. Не варто легковажити”, – сказав президент.

Зеленський вивсловив особисту вдячність українським воїнам, які “цим часом найбільше проявили себе в боях заради України”:

“Солдат Тарас Давидюк, розвідник, 130-й окремий розвідбат. Дякую, Тарасе, за сміливість і справжнє лідерство в бою! 

Солдат Олександр Котурбас, наша славетна 55-та окрема артилерійська бригада. Дякую за стійкість, влучність і знищення окупантів! 

Солдат Андрій Григорʼєв і старший солдат Віталій Красовський – обидва із 47-ї механізованої бригади. Неодноразово відбивали штурми противника, проводили евакуацію поранених із поля бою, знищують піхоту противника. Хлопці воюють на “Бредлі”. Дякую вам за силу! 

Сержант Микола Шугайло, 704-й полк радіаційного, хімічного, біологічного захисту. Дякую за хоробрість під час відбиття штурмів, дякую за волю боротись! 

І ще двоє воїнів 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”: солдат Андрій Яцковець і молодший сержант Олександр Гаков. Дякую вам, хлопці, за рішучість у наших, українських штурмових діях”. 

Зеленський також подякував усім захисникам України, усім тим, хто “в бою, хто на бойових постах, хто виконує бойові завдання. Усім, хто допомагає, хто тренує і лікує, хто забезпечує українську силу всім необхідним”. А також, рятувальникам, працівникам Національної поліції та Національної гвардії.

“Усім я дякую за те, що цей тиждень теж став результативним для нашої держави, для досягнення наших цілей. Усі, хто дає Україні результат, усі, хто знайшов своє місце в загальнодержавній справі, усі, хто допомагає та дбає про Україну, – усім слава! Усім вдячність. Усім шана. Разом усе здолаємо”, – наголосив президент.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.