На Таврійському напрямку зросла активність російської піхоти

Джерело: телемарафон

На Таврійському напрямку знову зросла активність піхоти ЗС РФ. Наступ росіян стосується і Авдіївки, де точаться важкі бої.

“У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія”, зокрема, і на Авдіївському напрямку, активність піхоти окупантів знову збільшилася порівняно з попередньою добою. Відбулося 55 бойових зіткнень загалом. Ворог втрати 440 осіб живої сили, більшість з них в районі Авдіївки і Мар’їнки”, — сказав речник Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Поки зменшилася активність ворожої авіації. Протягом доби було зафіксовано п’ять авіаударів.

У ніч на 3 грудня російські військові скидали авіаційні керовані бомби у Донецькій області.

Бої тривають у районі Мар’їнки та Новомихайлівки тривають бої. Речник заперечив інформацію росіян про просування у Мар’їнці.

Росіяни забрали в тимчасово окупованому Криму будинок української співачки Джамали.

В Україні триває 865-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 550 тисяч осіб.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, ймовірно, прагне переключити увагу Заходу на можливі мирні переговори щодо війни Росії проти України. Зокрема його зусилля спрямовані на підрив європейської підтримки України.

Українські розвідники, оператори підрозділу ГУР МО України “Ghost”, завдали серію успішних FPV-ударів по цілях російських загарбників.

Російським військам нещодавно вдалося просунутися на південний схід від Сіверська.