Армія Ізраїлю знищила 500 шахт та тунелів ХАМАСу від початку війни

Джерело: пресслужба Армії оборони Ізраїлю

З початку наземної операції у Секторі Гази військові Армії оборони Ізраїлю виявили понад 800 шахт, що ведуть до підземних тунелів бойовиків, з яких 500 вже знищено.

“З початку наземних операцій у секторі Гази військові ЦАХАЛу виявили понад 800 шахт до підземних тунелів ХАМАС. Близько 500 шахт знищено різними оперативними методами, зокрема, за допомогою вибухівки та блоків”, – йдеться у повідомленні.

При цьому вказано, що деякі з тунельних шахт з’єднували стратегічні об’єкти. ЦАХАЛу вдалося зруйнувати багато кілометрів тунельних маршрутів.

Як зазначається, тунельні шахти знаходилися в цивільних районах, багато з яких розташовувалися поблизу або всередині цивільних будівель та споруд, таких як школи, дитячі садочки, мечеті та дитячі майданчики. Військові ЦАХАЛу знайшли велику кількість зброї всередині деяких шахт.

“Ці знахідки є ще одним доказом того, що угруповання ХАМАС навмисно використовує цивільне населення та інфраструктуру як прикриття для своєї терористичної діяльності в Газі”, – йдеться в заяві.

Варто зауважити, попри те, що ісламістське угрупування ХАМАС не може зрівнятися з ізраїльською армією в технологічній витонченості, однак бойовики володіють однією дуже “незвичайною перевагою” – широкою мережею таємних підземних тунелів, яка здатна ускладнити рейди ЦАХАЛу у Газі.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.

У Харківській області затримано російського агента, який шпигував за українськими захисниками у Куп’янську.