У полтавському інституті отруїлися 27 студентів

Джерело: голова Полтавської ОВА Філіп Фронін

У Полтаві в юридичному інституті НЮУ імені Ярослава Мудрого масово отруїлися студенти.

За попередньою інформацією, протягом ночі, 6 грудня, з отруєнням госпіталізували 27 студентів.

Зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Ймовірно, студенти харчувалися в їдальні Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка.

Розпочато епідеміологічне розслідування. Причини отруєння встановлюють та перевіряють їдальню.

Також створена профільна комісія, на місцях працюють фахівці Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб і поліція.

Команда програмістів подала позов до окружного суду США проти американського репера Каньє і його керівника справами Майло Яннопулоса, звинувативши їх “примусовій праці та жорстокому або такому, що принижує гідність, поводженні”.

Співзасновницю та волонтерку Бахмутського товариства захисту тварин, а нині керівницю ГО “Плурітон”, Катерину Арісу не пустили на нічний автобус. Причиною відмови став кімнатний собака, хоча під час придбання квитків не було вказано про заборону їхати з тваринами.

Ветеран України Михайло Гурняк-Рафальський зізнався, що понад десять років страждав від наркотичної залежності та закликав не боятися звернутися по допомогу.

У Великій Британії до 6,5 років ув’язнення засудили 30-річну вчительку Ребекку Джойнс, яка мала сексуальний звʼязок із двома учнями та завагітніла від одного з них.

На Тижні високої моди в Парижі заключним образом колекції осінь-зима 2024/2025 від лондонського дизайнера Роберта Вуна стало відтворення Чумацького Шляху. Для створення цього образу він витратив 1430 годин ручної роботи і 97 тисяч кристалів Swarovski.