На Таврійському напрямку росіяни значно збільшили кількість бойових зіткнень – Тарнавський

Джерело: Олександр Тарнавський у Telegram

На Таврійському напрямку росіяни другу добу поспіль активно використовують дрони-камікадзе та авіацію – також значно збільшили кількість бойових зіткнень.

Загалом, в операційній зоні ОСУВ “Таврія” минулої доби ворог завдав 13 авіаударів, провів 61 бойове зіткнення та здійснив 743 артобстріли.

Своєю чергою, українські військові знищили ворожий самохідний міномет калібру 240 мм 2С4 “Тюльпан”.

Також знищено 45 одиниць військової техніки ворога. Зокрема, 6 танків, 12 ББМ, засіб ППО, 5 артсистем.

Загальні втрати ворога склали 513 осіб.

Крім того, українські захисники успішно відбили 34 атаки противника східніше Новобахмутівки та в районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького і Первомайського.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.