В Техасі суддя дозволив вагітній жінці зробити аборт, попри заборону штату

Джерело: Politico

У четвер, 7 грудня, суддя Техасу дала дозвіл вагітній жінці Кейт Кокс, чий плід має смертельний діагноз, зробити аборт всупереч забороні штату на цю процедуру.

Це рішення, яке Техас може оскаржити, вважається однією з перших спроб домогтися дозволу суду на аборт.

Закон Техасу забороняє переривати вагітність, окрім випадків, коли вони рятують життя майбутньої матері.

Прихильники абортів стверджують, що виняток є надто розпливчастим і ставить жінок під загрозу.

У плода 31-річної матері діагностовано трисомію 18, хромосомний розлад. У більшості випадків стан призводить до викидня, мертвонародження або смерті дитини протягом першого року життя.

Згідно з позовом, лікарі Кокс сказали їй, що їхні “руки зв’язані”, поки у дитини б’ється серце, через державну заборону на аборти.

“Питання не в тому, чи доведеться мені попрощатися зі своєю дитиною, а в тому, коли. Я намагаюся зробити те, що найкраще для моєї дитини та мене, але штат Техас змушує нас обох страждати”, — сказала Кейт Кокс у заяві.

Лікарі сказали їй, що продовження вагітності становить ризик для її здоров’я та, потенційно, її здатності виносити ще одну дитину. За словами адвокатів Кокс, їй уже чотири рази довелося відвідувати відділення невідкладної допомоги через біль і виділення.

“Кейт Кокс потрібен аборт і він потрібен зараз”, – йдеться в її петиції.

У четвер окружний суддя округу Тревіс Майя Герра Гембл задовольнила це прохання, видавши тимчасовий заборонний наказ, який дозволяє Кейт Кокс перервати вагітність і захистить її лікаря від цивільних і кримінальних санкцій, якщо вона виконає процедуру.

“Ідея про те, що Кокс відчайдушно хоче стати мамою, і цей закон може фактично призвести до втрати нею цієї можливості, шокує і буде справжньою судовою помилкою”, – сказала суддя-демократ Майя Гембл.

Юристи штату можуть звернутися до вищого суду з проханням заблокувати дозвіл.

На платформі “YouTube” збільшать тривалість YouTube Shorts.

Генеральна прокуратура Росії подала позов проти низки великих енергетичних компаній Shell, про що свідчать судові документи.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

За даними ЗМІ, колишній президент США Барак Обама агітуватиме голосувати за віцепрезидентку США Камалу Гарріс за місяць до виборів.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи.