Зеленський вирушив до Аргентини для участі в інавгурації новообраного президента

Джерело: Володимир Зеленський

Сьогодні, 9 грудня, президент України Володимир Зеленський вирушив до Аргентини, щоб відвідати інавгурацію Хав’єра Мілея.

Відомо, що дорогою він зустрівся з прем’єр-міністром Республіки Кабо-Верде Жозе Уліссешу Коррея-і-Сілві. 

Фото: Володимир Зеленський

“Ця зустріч стала першою в історії двосторонніх відносин між нашими країнами. Голос Кабо-Верде – це голос демократії, який допомагає нам на майданчику ООН, підтримує резолюції, які є дуже важливими для України”.

Він також подякував премʼєр-міністру за підтримку гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine та запросив приєднатися до імплементації Української формули миру.

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна може стати членом альянсу, навіть попри триваючу повномасштабну війну.

Члени банди з автоматами увірвалися в місто Понт-Сонде, вбивши щонайменше 70 осіб і змусивши понад 6000 людей тікати. Лідер банди “Гран Гріф” Лаксон Елан заявив, що це була помста за пасивність цивільних під час нападів поліції на його людей.

Три нідерландські активістки закликають вшанувати пам’ять невинних жінок, які стали жертвами полювання на відьом у XV-XVII століттях, встановивши національний пам’ятник.

Дональд Трамп, колишній президент США, а нині кандидат від Республіканської партії, вважає, що Ізраїль має атакувати іранські ядерні об’єкти у відповідь на запуск балістичних ракет з Ірану.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.