Бренд ZARA втрапив у скандал через манекени у пакеті та «перевернуту карту Палестини»

Джерело: diet_prada та ZARA

Іспанський ритейлер ZARA втрапив у гучний скандал зі своєю останньою кампанією “The Jacket”, на яких модель Крістен МакМенамі позує поруч з манекенами у білому полотні та серед розбитих речей. Один з уламків нагадав користувачам перевернуту карту Палестини.

На інших фото можна помітити манекенів, у яких відсутні кінцівки, а сама модель позує у дерев’яній коробці.

У цих фото чимало користувачів побачили схожість з фото із Сектора гази, який у відповідь на вторгнення бойовиків ХАМАС бомбардував Ізраїль.

“Це або частина надзвичайно прикрої маркетингової кампанії або просто відкрите знущання з геноциду”, – зазначив один з користувачів у коментарях до фото.

Чимало інших користувачів почали закликати до бойкоту бренду.

У компанії ZARA вже зреагували на скандал. Бренд наголосив, що компанія “The Jacket” планувалась ще у липні, а знімки були зроблені у вересні.

“Фото представляють серію зображень незавершених скульптур у майстерні скульптора і були створені з єдиною метою – представити одяг у мистецькому контексті”, – наголосили у компанії.

Водночас у ZARA додали, що оскільки фото викликали у деяких почуття образи, вони видалили їх.

“ZARA шкодує про це непорозуміння і ми підтверджуємо нашу глибоку увагу до кожного”, – резюмував бренд.

Сьогодні, 28 жовтня, в Україні відзначається День визволення від фашистських загарбників.

Ввечері неділі, 27 жовтня, внаслідок атаки БПЛА спалахнула пожежа на заводі Етанол-Спирт у Новохоперському районі Воронезької області.

28 жовтня відзначається Міжнародний день анімації, Всесвітній день дзюдо, Міжнародний день шкільних бібліотек. За церковним календарем вшановують пам’ять святих мучеників Терентія і Неоніли.

За даними синоптиків у понеділок, 28 жовтня, в Україні тепло та без опадів.

Фотопастки зафіксували різноманітне життя тварин у нацпарку “Черемоський” під час літнього моніторингу. Це ефективний спосіб спостереження за дикою природою, котрий дозволяє детально вивчати поведінку та міграцію тварин у їхніх природних середовищах.