Понад 80% військових РФ вбито або поранено у війні проти України – розвідка США

Джерело: Reuters

Близько 315 000 російських солдатів загинули або зазнали поранень у повномасштабній війні проти України, повідомило джерело, знайоме з розсекреченими даними розвідки США.

У розсекреченому звіті розвідки США мовиться про те, що війна проти України коштувала Росії 315 000 убитих і поранених солдатів, або ж понад 80% особового складу, який вона мала на момент початку повномасштабної війни.

За оцінками розвідки США, українська армія відкинула військову модернізацію Росії на 18 років назад, повідомило джерело.

Офіційні оцінки Заходу щодо кількості загиблих і поранених російських солдатів були відносно рідкісними.

У серпні офіційні особи США повідомили The New York Times, що оцінка російських втрат становить трохи менше як 300 000 осіб.

Тим часом Міністерство оборони Великої Британії заявило про цифру в близько 290 000 осіб. Тоді британське відомство зауважило, що запеклі бої навколо міста Авдіївка на сході країни частково спричинили 90% збільшення втрат росіян, зафіксованих Україною.

Зауважимо, в Україні триває 657-ма доба повномасштабного російського вторгнення. За цей час, станом на 11 грудня, воїни ЗСУ знищили більш як 340 тисяч російських окупантів.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 2 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ уражено 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, пункт управління та артилерійський засіб противника.

  • Увечері 11 грудня та уночі 12 грудня війська РФ атакували Україну ракетами та безпілотниками. Більшість ворожих цілей знищено.
  • Протягом минулої доби відбулося 89 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
  • Понад сто депутатів країн ЄС надішлють спільний лист своїм колегам у Сполучених Штатах 12 грудня, закликаючи Конгрес розблокувати подальшу військову допомогу Україні.
  • 11 грудня президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до США та зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном й головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном у Національному університеті оборони США.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.