Аеропорт «Бориспіль» отримав сертифікат відповідності від Британського Інституту закупівель

Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Міжнародний аеропорт “Бориспіль”, найбільший аеропорт України, отримав сертифікат Primary Award від Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS), найбільшої професійної організації з управління закупівлями та постачанням у світі.

“Бориспіль” став першим в Україні державним підприємством авіаційної галузі, яке отримало сертифікацію Primary Award за свою систему закупівель на відповідність світовим стандартам CIPS.

Міжнародний аеропорт “Бориспіль” – учасник пілотного проєкту Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з оцінки ризиків та аудиту системи запобігання корупції. В аеропорту впроваджено систему комплаєнсу для відповідності міжнародним стандартам ведення бізнесу, оновлено Кодекс етики та ділової поведінки аеропорту, розроблено нові стратегії та політики закупівель, впроваджено антикорупційні заходи.

Сертифікацію основних процесів закупівель аеропорту на відповідність міжнародним стандартам, національному законодавству та етичним нормам успішно пройдено в рекордно короткі терміни з дотриманням  всіх вимог багатоетапної та складної перевірки від фахівців Інституту та незалежних міжнародних експертів.

Під час проходження сертифікації від СІPS аеропорт “Бориспіль” впровадив всі необхідні зміни та покращення в процеси закупівель підприємства, а також оновив стратегію закупівель на 2023-2026 роки з урахуванням сертифікаційних вимог Інституту.

Відтак, успішне проходження сертифікації є підтвердженням того, що закупівельну діяльність в аеропорту “Бориспіль” організовано відповідно до найвищих міжнародних стандартів з управління закупівлями та постачанням.

Програму сертифікації розроблено СIPS  як найбільшою професійною організацією у світі, яка встановлює еталонні стандарти для функції закупівель та ланцюга постачань компанії на всіх рівнях і співпрацює з провідними світовими організаціями, такими як European CentralBank, UBS, Bank of England, BAE Systems Air, American Express, Xerox Corporation, в аеропортовому секторі сертифіковано Abu Dhabi Airports, London Luton Airport та Manchester Airports Group та інші.

“Отримання сертифіката Primary Award підтверджує прозору, ефективну та орієнтовану на етичні норми систему закупівель аеропорту. Це важливий крок до майбутнього сталого розвитку міжнародного аеропорту “Бориспіль” у контексті відновлення – сертифікат підтверджує, що система закупівель підприємства працює на високому рівні стандартів  для всіх партнерів, державних та міжнародних фінансових установ, інвесторів”, – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.