Норвегія оголосила про пакет допомоги Україні на $1,8 млрд

Джерело: спільна пресконференція президента України та премʼєр-міністра Норвегії

Сьогодні, 13 грудня, Норвегія оголосила про новий пакет допомоги Україні на 1,8 мільярда доларів.

Також Норвегія передасть Україні додаткові системи ППО NASAMS. Частину із них відправлять із власних складів країни, а інші замовлять у виробників для доставки пізніше.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні прибув до столиці Норвегії Осло з незанонсованим візитом й подякував країні за підтримку.

“Норвегія – один із глобальних лідерів у підтримці України. Ваші рішення та дії є не просто вчасними та вагомими – вони є прикладом для інших, прикладом лідерства”, – зазначив Зеленський.

Фото: Володимир Зеленський в X

Він також додав, що обговорив з премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере двосторонню роботу  України з Норвегією, підтримку українських воїнів, продовження роботи “для захисту вільного мореплавства в контексті спроби Росії заблокувати Чорне море і наші порти, захист наших міст від терору”. 

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.