Уряд Данії надасть Україні новий пакет допомоги розміром в 1 мільярд євро

Джерело: Sky News.

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен оголосила, що її країна надасть Силам оборони України новий пакет підтримки на загальну суму 1 мільярд євро.

Глава уряду анонсувала новий пакет допомоги для України сьогодні, 13 грудня, під час пресконференції в Осло. Вона вказала, що 14 грудня, у четвер, вона представить цей новий пакет підтримки перед своїм парламентом.

Ця оголошена ініціатива припадає на візит президента України Володимира Зеленського до столиці Норвегії, де він зустрічався з лідерами країн Північної Європи.

Нещодавно Патронатна служба “Янголи” оголосила про перший в Україні збір на протези зі значною метою…

18-річна харківська студентка, художниця Вероніка Кожушко загинула внаслідок російського удару по Харкову 30 серпня. Її батько, Ігор Кожушко, поділився, як переживає втрату доньки.

Якщо Україна продовжить дотримуватися своєї стратегії, експерти вважають, що Київ може програти війну вже у 2025 році. Цього результату ще можна уникнути, якщо український уряд і Захід вживуть невідкладних заходів, спрямованих на зміцнення обороноздатності та військового потенціалу країни.

Реформа медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) не призведе до змін у виплатах пенсій з інвалідності. За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, виплати за інвалідністю продовжуватимуть нараховувати без змін.

У ніч на 27 жовтня російські війська завдали ударів по енергетичних об’єктах у Сумській області. Зокрема атака з використанням безпілотників типу “шахед” спрямовувалась на об’єкти критичної інфраструктури в Роменському районі.