На Харківщині частіше фіксують ворожі ДРГ – голова ОВА

Джерело: Олег Синєгубов в етері телемарафону

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що на півночі Харківщини все частіше фіксують російські диверсійно-розвідувальні групи.

Почастішали виходи диверсійно-розвідувальних груп на півночі. Вчора така група була вчасно виявлена ​​нашими воїнами та під вогнем вимушено відійшла, – зазначив Синєгубов.

Раніше голова Сумської ОВА Володимир Артюх розповів, що ворог активізувався на кордонах Сумщини. Зокрема мовиться про російські ДРГ, які протягом минулих місяців робили вилазки на українську територію.

Також стало відомо, що спецпідрозділи головного управління Генштабу ЗС РФ прибули в Бєлгородську область для організації диверсій.

Зауважимо, триває шістсот п’ятдесят восьма доба широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. Протягом доби на фронті відбулось 89 бойових зіткнень між українськими захисниками та російськими окупантами.

У Генштабі повідомили, що на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Водночас на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 12 атак ворога в районі Синьківки, та ще 2 атаки в районі східніше Петропавлівки Харківської області.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.