ХАМАС застосував токсичний газ для вбивства ізраїльських солдатів на базі в Нахаль Оз – ЗМІ

Джерело: The Times of Israel з посиланням на розслідування “12 каналу”

Під час нападу на Ізраїль 7 жовтня бойовики терористичного угрупування ХАМАС застосували на базі в кібуці Нахаль Оз токсичний газ, який викликав задуху і призвів до смерті ізраїльських військових протягом декількох хвилин після контакту з отруйною речовиною.

За словами журналістів, невстановлену токсичну легкозаймисту речовину кинули через вхід до будівлі, в якій знаходився командний центр солдатів-розвідників. Один із військовослужбовців ЦАХАЛу спробував загасити полум’я, але йому це не вдалося, і вогонь продовжував поширюватися.

“ХАМАС підпалив матеріали, які містили токсичні гази, що викликали задуху за кілька хвилин або навіть менше”, – розповів ізраїльський офіцер.

Як зазначили військові, оскільки вогонь продовжував поширюватися, дим почав проникати в командний центр, у якому ховалися 22 людини. Солдати намочили водою паперові рушники, щоб заповнити щілину під дверима, але це не спрацювало, і газ почав діяти.

“Солдати почали виходити з кімнати, але дійшовши до аварійного виходу, вони усвідомили, що двері охоплені вогнем і немає можливості їх відчинити або навіть наблизитися до них. Ті, хто ще міг, продовжували шукати вихід і зрештою дісталися до ванної кімнати, де було невелике вікно, що вело назовні. Один із офіцерів піднявся до вікна і розбив його, що дозволило йому та шістьом іншим військовим вибратися з токсичного пекла”, –поділився офіцер ЦАХАЛу.

Зазначено, що під час нападу на базу в Нахаль-Оз бойовики ХАМАС вбили 15 солдатів спостереження ізраїльської армії, а ще шістьох взяли в заручники.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.