На Сонці відбувся найпотужніший за останні 6 років спалах

Джерело: Space.com

14 грудня космічним кораблем NASA зафіксовано потужний імпульс випромінювання енергії. Цей спалах на Сонці став найпотужнішим за останні шість років.

“Спалах, який стався о 12:02, зареєстрований як X2.8, що робить його найпотужнішим сонячним спалахом з вересня 2017 року”, – наголосили у Space.com

Спалахи зазвичай супроводжуються корональним викидом маси. Вони посилають величезні хмари сонячної плазми, що летять у космос на мільйони км на годину.

Крім цього цей вибух може породжувати геомагнітні бурі на Землі.

Атмосфера нашої планети діє як бар’єр, який запобігає негативному впливу сонячних спалахів на нашу планету. Проте це випромінювання все ж може відігравати роль у нашому повсякденному житті, наприклад, впливаючи на сигнали від GPS і супутникового зв’язку, а також призводячи до перебоїв у роботі радіо.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.