У Києві дітей не пустили в укриття під час тривоги

Джерело: Нацполіція України

У Святошинському районі Києва двох дітей не впустили до укриття під час тривоги. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Інцидент трапився 14 грудня близько 15:30. За даними правоохоронців, брат та сестра – 2011 та 2012 років народження – йшли до укриття, яке розміщене в одній зі шкіл Святошинського району. Діти є учнями цієї школи.

Проте охоронець школи не пустив їх до бомбосховища навчального закладу.

Зазначається, що причиною відмови стало те, що діти прийшли до укриття зі своєю собакою.

“Своїми діями охоронець залишив дітей в небезпеці під час можливого обстрілу. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України — залишення в небезпеці”, – повідомили поліціянти.

  • Згідно з рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій закриті станції та вестибюлі синьої гілки метрополітену Києва використовуватимуться як укриття під час повітряної тривоги.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.