Raiffeisen Bank виключили зі списку спонсорів війни РФ проти України

Джерело: сайт Національного агентства з питань запобігання корупції.

Raiffeisen Bank International (Австрія) було вирішено тимчасово виключити зі списку спонсорів війни, заявило НАЗК. Нині тривають консультації з Європейською комісією щодо цього питання.

Рішення ухвалили на період двосторонніх консультацій із представниками Єврокомісії. Інформацію про ці перемовини не розкривають.

Reuters писало, що банк можуть виключити з цього списку через погрози Австрії заблокувати 12-й пакет санкцій Європейського союзу проти Росії. Пізніше стало відомо, що Україна прибрала банк з переліку, а Австрія не блокувала новий санкційний пакет.

Зауважимо, що Raiffeisen Bank International потрапив до переліку спонсорів війни, оскільки після 24 лютого 2022 року компанія не продала свій бізнес у РФ і продовжує працювати на їхньому ринку.

Крім того, у лютому 2023 року Управління з контролю за іноземними активами США розпочало розслідування операцій RBI в Росії, частково окупованих територіях України та Сирії.

Хоча гендиректор банку Йоган Штробль раніше висловив можливість продажу російських активів до кінця грудня — банк продовжує свою діяльність. Торік компанія у РФ зробила 2 млрд євро, що було більше як половиною прибутку.

  • На 10-й сесії Конференції держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) провів зустрічі з віцепрезидентом Світового банку з питань доброчесності (INT) Мугамаду Діогне, під час якої сторони підписали меморандум про співробітництво.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.