Оборонці півдня знищили ще один ворожий комплекс відеоспостереження «Муром-М»

Джерело: Оперативне командування “Південь”

Станом на 18 грудня Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань, знищуючи особовий склад ворога та російську техніку.

Так, за минулу добу ворогу завдано втрат:

  • 13 окупантів;
  • 1 важка вогнеметна система “Буратіно”;
  • 2 танки;
  • 1 станковий автоматичний гранатомет;
  • 6 гармат;
  • 1 розвідувальний БпЛА “Суперкам”;
  • 16 одиниць автобронетехніки.

Окрім цього, українські армійці вполювали ще один комплекс відеоспостереження “Муром-М”, три спостережні пункти та місце зберігання пально-мастильних матеріалів.

Зауважимо, в Україні триває 663-тя доба повномасштабного вторгнення РФ. За цей час, станом на 17 грудня, українські воїни знищили понад 347 тисяч російських солдатів.

Також протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 2 зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділами ракетних військ уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійський засіб та склад боєприпасів противника.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.