У Китаї держкомпанії забороняють своїм працівникам використовувати техніку Apple та Samsung

Джерело: Bloomberg

Низка китайських державних компаній та відомств почали забороняти своїм співробітникам користуватися технікою Apple та Samsung на робочих місцях.

Як розповіли в агентстві, декілька китайських державних фірм і урядових відомств щонайменше у восьми провінціях впродовж останніх одного-двох місяців наказали співробітникам використовувати вітчизняні бренди смартфонів та іншої мобільної техніки.

За даними джерел, нова негласна політика компаній в країні впроваджується на тлі збільшення популярності китайського бренду Huawei. Своєю чергою, адміністрація президента КНР Сі Цзіньпіна схвалила рішення розширити заборону пристроїв іноземних брендів задля скорочення витоку секретних даних.

Окрім того, у грудні невеликі фірми та організації видали власні усні директиви про заборону техніки Apple, що вказує на новий рух із заборони американських гаджетів у Китаї.

Як нагадали у виданні, раніше китайський уряд відкинув твердження про обмеження використання iPhone, водночас висловивши занепокоєння з приводу безпеки пристрою.

“Китай не видавав законів і постанов, які б забороняли купівлю телефонів Apple або іноземних брендів”, – заявила речниця МЗС Мао Нін у вересні.

Зазначено, що нині незрозуміло, скільки саме китайських держустанов видали подібні директиви.

“Різні організації, ймовірно, відрізнятимуться жорсткістю втілення внутрішніх указів: деякі забороняють використовувати Apple на робочому місці, а інші повністю забороняють їх використання”, – йдеться у матеріалі.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.