В Італії до довічного ув’язнення засудили подружжя пакистанців, яке вбило свою доньку

Джерело: Reuters, BBC

19 грудня італійський суд засудив до довічного ув’язнення подружжя з Пакистану, яке вбило свою доньку. 18-річну Саман Аббас батьки вбили за те, що вона відмовилась їхати до Пакистану, аби виходити заміж за домовленністю.

Зазначається, що батьки дівчини – Шаббар Аббас та Емілія Аббас – отримали довічне ув’язнення. Дядька дівчини засудили до 14 років за ґратами, а двоюрідних братів вбитої виправдали.

Вирок розглядався судом першої інстанції і може бути оскаржений.

Під час суду батько дівчини плакав та наголошував на тому, що не винен.

“Цей судовий процес не завершено. Я теж хочу знати, хто вбив мою доньку”, – сказав він суду.

Шаббара Аббаса екстрадували до Італії у серпні, щоб він постав перед судом після того, як був арештований у своєму селі на сході Пакистану за підозрою у вбивстві.

Дружина Шаббара переховується у Пакистані, тому її судили заочно.

Останки Саман Аббас знайдено біля її сімейного будинку в місті Новеллара (Італія) в листопаді 2022 року, приблизно через 18 місяців після її зникнення. Опізнати її змогли лише за стоматологічною картою.

Саман Аббас стала одним із символів суспільного занепокоєння в Італії через насильство над жінками з боку членів родини чи партнерів.

Сім’я Аббасів емігрувала до Італії з Пакистану у 2016 році. У новій країні Саман почала зустрічатись з хлопцем, що не сподобалось її батькам.

Вони наполягали, аби донька повернулась до Пакистану і вступила у шлюб, про який було домовлено у 2020 році, проте Саман відмовилась.

Після цього дівчина жила під захистом соцслужб, проте рідні обманним шляхом заманили її додому, після чого дівчина зникла.

На записах із камер відеоспостереження видно, що 29 квітня 2021 року члени сім’ї Саман Аббас йшли з лопатами, ломом і синім мішком.

Наступного дня дівчина вийшла з дому разом із батьками, але більше не поверталася.

Судмедекспертиза показала, що Саман Аббас зазнала перелому шиї, ймовірно, унаслідок задушення.

2 липня український письменник, музикант, а нині й військовослужбовець Сергій Жадан повідомив, що став почесним доктором філософії Українського вільного університету у Мюнхені.

2 липня король Нідерландів Віллем-Александр привів до присяги новий уряд країни більш ніж через сім місяців після виборів. Монарх прийняв членів оновленого Кабінету міністрів на чолі з безпартійним Діком Схофом у королівському палаці Нордейнд в Гаазі.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 2 липня. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень.

Втрата собаки чи кота може викликати особливо важкі емоції. У WP пояснили, що може допомогти впоратися з відчуттям емоційного спустошення.

Український прикордонник Вʼячеслав розповів про півтора року катувань, розстрілів та нелюдських умов утримання у російському полоні.