Світові касові збори приквелу «‎Голодних ігор» сягнули $300 млн

Джерело: Screen Daily

Приквел “Голодних ігор” — “Балада про співочих птахів і змій” — зайняла друге місце у кінорейтингу США в п’ятий вікенд прокату.

Зокрема стрічка Lionsgate заробила загалом по світу $300 млн: $145,2 млн у національному та $155,3 млн у міжнародному прокаті.

У центрі сюжету – події, що відбуваються за кілька десятків років до початку оригінальних “Голодних ігор”. Молодий Коріолан Сноу, якого зіграв Том Блайт, намагається вижити серед Капітолію та відновити велич своїй родині. Заради цього він стає ментором на ювілейних десятих Голодних іграх. Сноу вбачає потенціал в одній зі своїх підопічних — дівчині Люсі Грей Бейрд, роль якої виконала Рейчел Зеглер.

Режисером фільму виступив Френсіс Лоуренс. До акторського складу приєдналися Том Блайт, Рейчел Зеглер, Джейсон Шварцман, Пітер Дінклейдж, Джош Андрес Рівера, Віола Девіс.

Фахівці ГУР спільно з Міністерством закордонних справ України посприяли евакуювання українців з території Сирії.

Netflix поділився першим поглядом на другий сезон серіалу “Венздей”.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.