Одностатевий вертеп з двома матерями Ісуса викликав гнів серед консерваторів в Італії

Джерело: Reuters

Церковний вертеп, на якому зображені дві матері Ісуса замість традиційних фігурок Марії та Йосипа, викликав гнів серед консервативних католиків і політиків в Італії.

Священник церкви Святих Петра і Павла в Капокастелло ді Меркольяно, селі в провінції Авелліно, захистив зображення народження Ісуса.

“Цією сценою я хотів показати, що сім’ї більше не є традиційними. У наших парафіях ми бачимо все більше дітей із нових типів сімей, які існують і є частиною нашого суспільства, дітей розлучених і розлучених людей, одностатевих пар, самотніх людей, молодих матерів”, – сказав отець Віталіано Делла Сала.

Отець Делла Сала, відомий в Італії своєю симпатією до ЛГБТ, каже, що його ставлення збігається з позицією Папи Франциска, який цього тижня своїм знаковим рішенням дозволив священникам благословляти одностатеві пари.

Але сенатор Мауріціо Гаспаррі з правлячої партії Forza Italia заявив, що ЛГБТ-вертеп “ображає усіх тих, хто завжди поважав і віддано ставився до Святого Сімейства”.

Група Pro-Vita & Famiglia назвала це “небезпечним, а також ганебним і блюзнірським”.

Pro-Vita, яка запустила онлайн-петицію із закликом до єпископа Авелліно втрутитися, заявила, що вертеп суперечить вченню церкви про сім’ю та узаконює одностатеве батьківство та сурогатне материнство.

Петиція наразі зібрала понад 21 тисячу підписів.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.