Вкрав скрипку в дитини: на Прикарпатті судили церковного дяка

Джерело: рішення суду

Тлумацький районний суд Івано-Франківська звільнив дяка храму ПЦУ Романа Березовського, який вкрав скрипку у дівчинки на дитячому майданчику, від тюремного ув’язнення, встановивши йому рік іспитового терміну.

Як зазначається, вранці 28 серпня дяк франківського Храму всіх святих землі української (ПЦУ) Роман Березовський перебував на території міського парку поруч із дитячим майданчиком у місті Тлумач, що неподалік Івано-Франківська.

Він помітив дівчинку, яка каталась на каруселі та залишила футляр зі своєю скрипкою на лавці. Обвинувачуваний викрав у дитини музичний інструмент.

Березовського знайшли вдома в селі неподалік Тлумача, чоловік віддав скрипку правоохоронцям.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою провину та розповів, що вкрав інструмент, бо хотів зробити подарунок своїй дівчині. Матір постраждалої дівчинки у суді повідомила, що претензій до обвинуваченого не має.

Справу розглянув суд, який дослідив усі матеріали справи та визнав дяка винним у вчиненні крадіжки, призначивши йому п’ять років позбавлення волі. Однак суд звільнив його від відбування покарання з річним іспитовим терміном. На вирок ще може бути подана апеляція.

Катар передасть Збройним силам України 24 самохідні гаубиці PzH ​​2000 у межах угоди з урядом Німеччини, повідомляє видання з посиланням на власні джерела. Натомість отримає від Берліна партії нових машин.

В Україні станом на 16 вересня вже намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю на площі у 10,9 млн га.

16 вересня президентка Молдови Мая Санду перервала своє інтерв’ю в етері через землетрус під час прямої трансляції.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.