Повітряні сили ЗСУ прокоментували дані росіян про нібито збиття F-16

Джерело: телемарафон

Російські пропагандисти поширюють неправдиві твердження про те, що їхні військові нібито знищують F-16 в Україні, хоча українські військові цих літаків ще не отримували.

“Я думаю, що під кінець дня буде більше (повідомлень про “збиті” F-16 – ред.). І під кінець року вони завершать “этот тяжелый год”, мабуть, щонайменше двома ескадрильями”, – сказав речник Повітряний сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він також підкреслив, що такі повідомлення з боку Росії навіть радують. Згідно з доповідями Міністерства оборони РФ, вони щодня “знищують” по п’ять українських літаків.

“Ну про F-16 це вже взагалі меми ходять, що вони навіть вже і їх “знайшли” в Україні”. Я щодня отримую такі запитання від колег: “Ну то все ж таки, офрекорд, скажіть, є вони (в Україні – ред.)?”. Люди хочуть вірити, що вони в Україні. Ну ворог повірив, і ворог їх “знищує”, – додав речник.

Ігнат також розповідає про готовність винищувачів до передачі в Україну. Для цього необхідна не лише підготовка пілотів, а й інфраструктура, інженери.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.