В Італії чоловік втік до в’язниці, аби не зустрічати Різдво на самоті

Джерело: сайт Corriere della Sera

У місті Фрозіноне, Італія, молодий чоловік, засуджений до домашнього арешту, вирішив втекти до в’язниці, аби не зустрічати Різдво в самотності.

24-річний Маріо, який відбував покарання за дрібні злочини під домашнім арештом, вирішив діяти нестандартно напередодні Різдва. Він залишив свій дім і самостійно з’явився біля воріт в’язниці Сан-Доменіко, просивши поліцію арештувати його.

Маріо висловив бажання дочекатися кінця свого терміну у компанії інших ув’язнених, пояснивши: “Я один вдома, тому краще проведу Різдво тут”.

Коли тюремна поліція, здивована його проханням, викликала військовий патруль, Маріо було відвезено назад додому, де його знову помістили під домашній арешт.

Найближчими днями Маріо має бути вислуханий слідчими, щоб він міг пояснити свої дії. Він планує просити про переведення в камеру, як передбачено законом, на наступний раз.

Українські аграрії вже намолотили майже 63,7 млн тонн нового врожаю зернових та олійних культур на площі 18,1 млн га. Загалом зібрано 45,1 млн тонн зернових та 18,6 млн тонн олійних.

28-29 жовтня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан планує відвідати Грузію з офіційним візитом. Інформацію про це підтвердила пресслужба адміністрації уряду.

Під час засідання 10-ї наради Сторін Водної конвенції українська делегація звернула увагу на екологічні наслідки дій Росії, включно з катастрофою на Каховській ГЕС. Делегати закликали до об’єднання зусиль для притягнення Росії до відповідальності за злочини проти довкілля. Представник України презентував Національний план співпраці з транскордонного моніторингу вод. 

В Україні зросла кількість протоколів за порушення мовного закону. Зокрема на середину жовтня зафіксовано 216 випадків, що на 70% більше проти минулого року. Порушники отримали 64 штрафи та 91 попередження.

У Генеральному штабі поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 27 жовтня. З початку доби на фронті відбулося вже 142 бойових зіткнення. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Разом з тим, ворог також активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.