На війні загинув актор театру і кіно Богдан Колесник

Джерело: Держкіно та Театр EgoisT

23 грудня на фронті під час виконання бойового завдання загинув актор театру і кіно Богдан Колесник. Спершу він приєднався до Територіальної оборони – після початку повномасштабного вторгнення та активно допомагав у зборі коштів на придбання автомобілів та дронів для армії.

Фото: Держкіно

Актор вів активну діяльність у соціальних мережах, підтримуючи українські військові ініціативи.

Богдан Колесник родом із Кривого Рогу. Він – випускник Київського театрального університету імені Карпенка-Карого. Актор зіграв у таких серіалах, як “СуперКопи”, “Опер за викликом”, “Топтун”, “Маестро” та “Виходьте без дзвінка”. Також Богдан працював у театрах “Особистості”, Луганському академічному театрі та Українському Сучасному Театрі.

Акторка Ольга Сумська висловила глибокі співчуття: “Ще одна втрата…Виконуючи бойове завдання, сьогодні загинув наш колега, талановитий український актор Богдан Колесник. Світла памʼять нашому Герою! Залишились дружина і маленька донечка… Глибокі співчуття близьким Богдана!”.

Театр EgoisT, де Богдан працював, висловив співчуття: “Готель” назавжди втратив свого хазяїна Джека. Спочивай з миром, ГЕРОЮ. З важким серцем повідомляємо про загибель на війні нашого актора Богдана Колесника. Талановитий, веселий та відданий друг. Пам’ятатимемо тебе завжди. Нескінченний біль…”.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.