До медзакладів передадуть ще 40 генераторів на випадок блекаутів – МОЗ

Джерело: Міністерство охорони здоровʼя

Медичні установи України та навчальні заклади медичного профілю отримають 40 нових генераторів потужністю від 13 до 18 кВт для забезпечення неперервної роботи в умовах потенційних відключень електроенергії.

Ці генератори, придбані в рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку, будуть розподілені між медичними закладами Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Дніпровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської областей та Закарпаття.

За інформацією МОЗ, в разі непередбачуваних відключень електроенергії ці генератори автоматично включаться, забезпечуючи енергопостачання життєво важливих відділень, таких як операційні, реанімаційні та інші відділення з критично важливим медичним обладнанням.

Європейський Союз розглядає можливість зміни системи військової підтримки України у відповідь на вето Угорщини, яка має проросійську позицію. Очікується, що 9 жовтня відбудеться політична домовленість між послами ЄС щодо надання Україні 50 мільярдів євро допомоги, отриманих від заморожених активів РФ.

Внаслідок стрілянини на автовокзалі Беер-Шеви (Ізраїль) нападник вбив офіцерку прикордонної поліції та поранив щонайменше десять осіб. Інцидент стався в неділю вдень, коли терорист відкрив вогонь у центральному McDonald’s.

Німеччина схвалила значні обсяги продажу зброї для Туреччини, що знаменує зміну в тенденціях відносин між двома країнами після кількох років “холодної” співпраці.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.