«Кого буде держава призивати – не моя компетенція»: Залужний про мобілізацію

Джерело: телемарафон

Збройні сили України потребують ресурсів у вигляді людських кадрів, боєприпасів та озброєння для продовження воєнних операцій, наголосив Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний.

Цю інформацію повідомляє РБК-Україна, посилаючись на виступ Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного під час телемарафону.

“Мені головне, щоб прийшли люди до війська і могли виконувати поставлені завдання. Хто яку матиме відстрочку або хто яку відстрочку не буде мати, кого буде держава призивати – сьогодні я вважаю, що це не моя компетенція”, – сказав він.

Залужний зазначив, що визначення осіб до призову є завданням центральних органів виконавчої влади.

“Мені потрібні люди, мені потрібні боєприпаси і мені потрібна зброя, щоб продовжити ведення бойових дій”, – додав Головнокомандувач.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.