Мешканця Києва, який передавав дані про військові об’єкти ЗСУ, засудили до 15 років тюрми

Зображення: Офіс генпрокурора

Джерело: Офіс генпрокурора

Жителя Києва, який передавав російським спецслужбам дані про військові об’єкти та військовослужбовців ЗСУ, засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Прокурори у суді довели, що засуджений добровільно погодився на пропозицію представника спецслужб РФ допомагати у проведенні підривної діяльності проти України.

Для цього чоловік залучив свого знайомого, який здійснював фото та відеофіксацію військових об’єктів. Відзнятий матеріал він відправляв засудженому, а той – ворожим спецслужбам. За це засуджений отримував грошову винагороду.

Зараз він перебуває під вартою.

Раніше суд визнав винним його спільника у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України) та призначив йому покарання – 8 років 1 місяць позбавлення волі.

Внаслідок вечірньої атаки РФ по багатоповерхівці Києва вже відомо, що є загиблий та поранені.

Адміністратор NASA Білл Нельсон у п’ятницю, 25 жовтня закликав розслідувати дані ЗМІ про те, що засновник SpaceX Ілон Маск і президент Росії Володимир Путін підтримують регулярні контакти з кінця 2022 року.

В п’ятницю ввечері, 25 жовтня, ворог атакував українську столицю. Зафіксовано влучання у багатоповерхівку Києва.

За даними ЗМІ, китайський автовиробник Great Wall Motors розширює потужність своєї складальної лінії в Росії до 200 000 автомобілів з наступного року, прагнучи збільшити свою частку на російському автомобільному ринку.

В п’ятницю ввечері, 25 жовтня, російські війська дронами атакували Київ.