У Дніпрі викрили шахраїв, які ошукали військових та волонтерів на 1,2 млн гривень

Джерело: Нацполіція України

Правоохоронці Дніпра викрили групу шахраїв, які ошукали військових та волонтерів – загалом понад 10 осіб – на 1,2 мільйона гривень.

За даними правоохоронців, шахраї розміщували в інтернеті повідомлення про продаж автомобілів, ввезених в Україну з-за кордону за низькою ціною. У вартість входила й послуга розмитнення та реєстрації авто на ім’я покупця.

У разі досягнення згоди за всіма умовами угоди громадянам пропонувалося зробити передоплату на картковий рахунок – від 300 до 1000 доларів.

Після цього через месенджери покупцям надсилалися відеоролики щодо стану автомобіля та фотографії підроблених документів щодо ввезення та розмитнення автомобілів.

Як тільки учасники групи отримували решту суми, блокували потерпілих та змінювали телефонні номери.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та у транспортних засобах фігурантів. Вилучено автомобілі, зброю, майже чотири десятки банківських карток, мобільних телефонів та сім-карток, комп’ютерну техніку тощо.

Вартість вилученого становить майже 800 тис. грн.

За результатами заходів організаторові та учаснику групи повідомили підозру за ч. 2 та 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.