Директора однієї з філій ДП «Ліси України» викрито на систематичному отриманні хабарів

Зображення: Офіс генпрокурора

Джерело: Офіс генпрокурора

Викрито та повідомлено про підозру директору однієї з філій Центрального лісового офісу ДП “Ліси України” у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) від підлеглих.

За даними слідства, посадовець систематично вимагав хабарі від підпорядкованих працівників лісового господарства. Кошти необхідно було надати за нібито “вирішення питань” з контролюючими та правоохоронними органами у разі виявлення порушень в їхній діяльності.

Під час застосування заходів адміністративного впливу, а саме накладення стягнень у вигляді доган, керівник філії наказував підлеглим штучно зменшувати об’єм видобутої лісопродукції. Надалі її реалізовували за готівку як необліковану.

Правоохоронці задокументували декілька епізодів отримання підозрюваним неправомірної вигоди.

Керівника філії затримали у порядку ст. 208 КПК України безпосередньо під час отримання частини хабаря – 4 тисяч доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.