Агентство ООН у справах біженців цьогоріч допомогло у відновленні понад 23 тис. будинків

Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

У співпраці з Мінінфраструктури Агентство ООН у справах біженців за 2023 рік допомогло у відновленні понад 23 тисяч будинків.

У межах програми ремонту будинків Aгентства ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН), яка є частиною угоди про співпрацю з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, допомога надавалась у прифронтових або деокупованих регіонах.

Проєкт стартував у серпні 2022 року на Київщині та згодом охопив й інші області.

Допомога у відновленні включає заміну або ремонт зруйнованих дахів, вікон та дверей. Для того, аби допомогти українцям швидко відремонтувати свої домівки, УВКБ ООН також надає набори для екстреного ремонту житла та будівельні матеріали.

УВКБ ООН покращує умови життя ВПО у місцях тимчасового проживання та допомагає сім’ям шукати альтернативне житло, надаючи їм грошову допомогу для оренди помешкання.

У 2022 році понад 160 тисяч осіб скористалися житловими програмами, а понад 230 тисяч осіб отримали підтримку у 2023 році.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…